loading...

. . . . . .

let’s make something together

U kunt ons altijd bellen of mailen, wij streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.

Find us

Lierbaan 203
2580 Putte

Email us

[email protected]

Phone support

Phone: + (32478) 91.38.86

WordPress Toolkit v5.11 Beschikbaar

  • By Jens Polspoel
  • June 18, 2022
  • 1588 Views

WP Toolkit 5.11 Release Nu Beschikbaar

We zijn hier met de tweede grote WP Toolkit -release van het jaar: v5.11 . Nu de nieuwe release beschikbaar is, kunnen gebruikers verwachten dat de gebruikerservaring van de functie Smart Updates aanzienlijk zal worden verbeterd.

Dat klopt, we hebben de gebruikerservaring van de functie Smart Updates vernieuwd. Sitebeheerders kunnen nu updates uitvoeren met een gemak en een fluitje van een cent als nooit tevoren.

Smart Updates UX Verbeterd

Terwijl we links en rechts feedback verzamelden, realiseerden we ons al snel dat sitebeheerders vaak nog steeds niet weten hoe ze verder moeten gaan met de functie Slimme updates. ‘Waar moeten we naar kijken?’ was een van de zorgen die op de voorgrond kwam.

Inderdaad, een groot deel van het scherm, de beschikbare ruimte op het scherm, werd voornamelijk opgeslokt door schermafbeeldingen. En dit terwijl de feitelijke gegevens over ‘geïdentificeerde problemen’ in een zijbalk waren weggestopt. Als zodanig voelden gebruikers zich niet op hun gemak bij het gebruik van een klein aantal statische screenshots om hun beslissing te nemen, en het was geen wandeling in het park om onderweg andere, relevante informatie te vinden. Omdat dit een onbevredigende ervaring was, hebben we ervoor gekozen om enkele game-changers te implementeren om alles te verbeteren.

Na verschillende brainstormrondes heen en weer met ons ontwerpteam, hebben we de screenshots helemaal verwijderd. Vanaf nu kunnen gebruikers zich concentreren op het gedetailleerde probleemrapport en krijgen gebruikers toegang tot de testsite voor een meer diepgaande en persoonlijke analyse.

De eerste wijzigingen zijn al direct zichtbaar op het Updates-scherm na het inschakelen van Smart Updates:

De knop ‘ Bijwerken ‘ wordt omgezet in ‘ Slimme update-tests uitvoeren’ om gebruikers te informeren dat slimme updates zijn ingeschakeld en de testrun zal starten. Met andere woorden, dit kleine detail vertelt u dat uw productiesite veilig is terwijl de WP Toolkit zweet en hard aan het werk is. Nadat de Smart Update-testprocedure is voltooid, krijgen gebruikers een samenvatting van de testrun te zien met (letterlijke) nadruk op de beschikbare toegang tot de testsite:

De testwebsite is nu volledig toegankelijk voor handmatige beoordeling totdat de Smart Update wordt toegepast of verwijderd. Hierdoor kunnen gebruikers de tijd nemen, diepgaande validatie uitvoeren voor alle belangrijke pagina’s en die pagina’s opnemen die onmogelijk door schermafbeeldingen kunnen worden afgedekt (zoals WooCommerce-afrekenpagina’s, enzovoort). Om dit te vergemakkelijken, kunnen gebruikers snel het WordPress-beheergebied openen en toegang krijgen tot bestanden en databases, allemaal vanaf een apart tabblad in de Smart Updates-interface:

Als Smart Updates problemen identificeert, worden deze vastgelegd in een korte lijst:

Als u op een probleem klikt, gaat u naar een apart tabblad, waar alle details voor gevonden problemen worden weergegeven voor een diepgaand onderzoek:

Aangezien deze wijzigingen in Smart Updates positief werden ontvangen tijdens onze interne UX-testfase, hopen we oprecht dat dit evenzeer een glimlach zal opwekken bij onze gebruikers.

Last but not least zijn er twee positieve neveneffecten die naar voren worden gebracht door de bovengenoemde veranderingen. Enerzijds werkt de procedure Smart Update nu aanzienlijk sneller. Anderzijds kan Smart Updates nu een groter aantal sitepagina’s controleren. Van de vorige limiet van 30 pagina’s hebben we de lat verhoogd naar 100 pagina’s. Gebruikers kunnen dit verder aanpassen via de ‘smartUpdateCrawlerPagesLimit’ optie in het WP Toolkit configuratiebestand.

Aanvullende wijzigingen

De scanprocedure zoekt niet langer naar WordPress-sites in de map Prullenbak (‘prullenbak’). Deze wijziging is rechtstreeks het gevolg van gebruikersverzoeken, dus het is een uitstekende gelegenheid om iedereen eraan te herinneren dat het WP Toolkit-team constructieve feedback verwelkomt en actief luistert. Aarzel niet om ons te laten weten wat we nog kunnen verbeteren.

Toekomstplannen

Onze volgende grote release zou de mogelijkheid moeten introduceren om Smart Updates-technologie te gebruiken om te controleren hoe sites zouden werken op een andere PHP-versie. We zijn heel dicht bij onze eerste openbare API-release en zijn van plan om in de volgende release meer bugfixes en langverwachte verbeteringen voor klanten te leveren, dus houd ons in de gaten voor meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *